Tee-se-itse

Ohjeita ja kuvia inspiraatioksi itse tehtyjen tarvikkeiden, häkkien ja lelujen tekemiseksi lemmikkipapukaijojen omistajille. Käy katsomassa myös kuva-albumi, jossa lisää kuvia inspiraationlähteeksi.



Iso aviaario neitokakaduille

keskiviikko, 3.7.2013
Jarmo Tuutti

Muuttaessamme tyttöystäväni kanssa ostamaamme entiseen työväentaloon rakensimme samalla ison aviaarion yli 20 neitokakadun parvellemme salin näyttämölle. Tässä artikkelissa rakentamisen vaiheet kuvieen.

Lue lisää...


Ison papukaijan bambulelu

sunnuntai, 11.9.2011
Jarmo Tuutti

Yksinkertaisen bambulelun tekee helposti ja nopeasti muutaman euron materiaaleista. Vastaava maksaisi kaupassa jopa pari kymppiä.

Lue lisää...


Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin

lauantai, 13.8.2011
Jarmo Tuutti

Muutamia yksinkertaisia tapoja kiinnittää lintuhäkkiin omat orret. Yksinkertaisimmillaan tarvitse vain sahan, ja ehkä ruuveja ja ruuvimeisselin.

Lue lisää...


Itse tehty lintuhäkki – Ideoita ja ohjeita

perjantai, 5.8.2011
Jarmo Tuutti

Monet harrastajat päätyvät tekemään lintuhäkin itse; joko kustannusten tai sopivan häkin löytämisen vaikeuden takia. Esittelen artikkelissa muutamia toteutusmahdollisuuksia ja käyn läpi yleisellä tasolla huomionarvoisia asioita.

Lue lisää...


Kokoontaitettava puinen kiipeilyteline

lauantai, 12.3.2011
Jarmo Tuutti

Puisen kiipeilytelineen voi laittaa syrjään linnun ollessa häkissään ja se ei vie paljoa tilaa. Kun lintu on ulkona, telineen voi helposti levittää mihin tahansa.

Lue lisää...


Kattoon kiinnitettävä kiipeilyhimmeli

perjantai, 3.12.2010
Jarmo Tuutti

Joulun kunniaksi askartelemme himmelin. Tosin tällä kertaa kyseessä on kattoon roikkumaan tuleva papukaijan kiipeilyhimmeli, joka on hieman jykevämpää tekoa, kuin perinteinen olkihimmeli.

Lue lisää...


Katosta roikkuva papukaijan palikkalelu

lauantai, 23.10.2010
Jarmo Tuutti

Yksinkertainen perinteinen jyrsittävä, paljon varsinkin isommilla papukaijoilla käytettävä palikkalelu. Lelu on helppo tehdä itse ja siitä voi kehittää paljon erilaisia variaatioita.

Lue lisää...


Neitokakaduhuoneen rakentaminen

tiistai, 7.9.2010
Jarmo Tuutti

Rakensin yhden viikonlopun aikana seitsemän neitokakadun parvellemme pieneen makuuhuoneeseen yli neljän neliömetrin aviaarion. Tekemieni elementtien avulla olisi mahdollista rakentaa minkä tahansa kokoinen aviaario.

Lue lisää...


Elementeistä rakennettu lintuhäkki neitokakadulle

torstai, 29.7.2010
Jarmo Tuutti

Metallipajassa teetetyistä elementeistä rakennettu rungoton lintuhäkki neitokakadulle, johon rakennettiin erikseen pohjalaatikot muovista.

Lue lisää...


Siemensolmu sanomalehtipaperista

sunnuntai, 16.5.2010
Anni Pohja

Sanomalehdestä ja siemenistä tehtävä ruokalelu, joka sopii sekä pienemmille että isommille papukaijoille.

Lue lisää...