Kasvatus ja pesittäminen

Papukaijojen kasvatukseen ja pesittämiseen liittyvät artikkelit. Yksittäisten lajien pesitysohjeiden sijaan artikkelit käsittelevät asiaa yleisemmällä tasolla, sivuten mm. hyvinvointikysymyksiä ja kasvatuksen etiikkaa.Kuka saa kasvattaa papukaijoja?

perjantai, 8.1.2016
Jarmo Tuutti

Ajoittain kuulee sanottavan, että Suomessa olisi “elitististen” kasvattajien joukko, joka ei hyväksy muita kasvattajiksi. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, ja tuntemani kasvattajat auttavat jatkuvasti aloittelijoita pääsemään tämänkin kanssa alkuun. Joskus kuitenkin on syytä hieman toppuutella kasvattajaksi haluavan harrastajan intoa.

Lue lisää...


Miten tunnistaa hyvä papukaijan kasvattaja?

perjantai, 25.2.2011
Jarmo Tuutti

Suomeen mahtuu paljon papukaijojen kasvattajia ja pesittäjiä. Osa näistä toimii vastuullisesti huomioiden lintujen hyvinvoinnin. Valitettavasti ajoittain löytyy myös henkilöitä, joiden toiminnassa esiintyy ongelmia.

Lue lisää...


Papukaijan käsinruokinta ja poikasen kesyttäminen

sunnuntai, 16.5.2010
Jarmo Tuutti

Kun hankin ensimmäisen lintuni, oli käsitys siitä, että käsinruokinta (tai käsinkasvatus) olisi välttämätöntä jos haluaisi kesyn papukaijan, hiljalleen hiipumassa. Vasta viimeaikoina on Suomessakin herännyt keskustelua käsinruokinnan todellisista vaikutuksista.

Lue lisää...


Tarkistuslista avuksi kasvattajan/linnun myyjän valintaan

sunnuntai, 16.5.2010
Jarmo Tuutti

Varsinkin aloittelevan lintuharrastajan voi olla vaikeaa päätellä, toimiiko lintua myyvä taho eettisesti. Tämän listan on tarkoitus antaa hieman paremmat lähtökohdat lintua ostavalle henkilölle arvioida tällaista tahoa.

Lue lisää...