Linkit

Linkkejä muille lemmikkilintuharrastajlle ja papukaijan omistajalle hyödyllisille sivustoille. Voit lähettää minulle linkin, jos tiedät jonkin hyödyllisen sivuston ja lisään sen listaan tarkastettuani sivuston ensin.

Listat ovat aakkosjärjestyksessä sivuston nimen perusteella.

Järjestöt, yhdistykset yms

Lemmikkilintuihin ja papukaijoihin liittyvät viralliset järjestöt ja yhdistykset.

Avian Welfare Coalition

Avian Welfare Coalitionin sivustolta löytyy materiaalia liittyen lemmikkilintujen hyvinvointiin.

Helsingin eläinsuojueluyhdistys

Yhdistyksen tavoitteena on kaikkien eläinten suojeleminen ja ensisijaisesti kodittomien eläinten auttaminen.

Lemmikkilinnut Kaijuli ry

Lemmikkilinnut Kaijuli ry on Suomen suurin lemmikkilintu- ja papukaijayhdistys. Yhdistyksen sivuilta löydät artikeleita ja muuta materiaalia, sekä aktiivisen keskustelupalstan, josta voit käydä kysymässä apua.

Valtakunnallinen lemmikkilinturekisteri

Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n ylläpitämä rekisteri, johon kuka tahansa voi käydä ilmoittamassa lemmikkilintunsa tiedot.

World Parrot Trust

WPT:n sivuilta löytyy valtavat määrät tietoa liittyen papupaijoihin. WPT pyrkii sekä levittämään tietoa papukaijojen pitämisestä lemmikkinä että edistämään niiden suojelua luonnossa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto, jonka kautta voit liittyä myös järjestön jäseneksi.

Viranomaiset ja muut vastaavat tahot

Hyödyllisiä viranomaisiin liittyviä linkkejä.

Eläinten hyvinvointikeskus

Eläinten hyvinvointikeskus on Helsingin yliopiston, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Maa- ja metsätalousministeriön yhteinen kansallinen eläinten hyvinvoinnin asiantuntijaverkosto.

Evira – Eläinten vienti ja tuonti

Ohjeita liittyen eläinten (ml. lintujen) tuontiin, sekä EU:n sisältä että EU:n ulkopuolelta. Lisäksi EVIRA:lta löytyy neuvontapuhelin lemmikkieläimien viejille ja tuojille.

Ympäristökeskus: CITES

Ympäristökeskuksen CITES-sivusto, josta löydät tietoa liittyen CITES-sopimukseen, jonka pariin myös suurin osa lemmikkipapukaijoista kuuluu.

Yksityiset / harrastajat / lajikohtaiset

Yksityisiä lemmikkilintuharrastajien nettisivuja. Kasvattajien ja muiden harrastajien sivustoja, jotka sisältävät myös jotain hyödyllistä tietoa harrastajalle.

AvianAmigos

Kultaposkiamatsoneja kasvattavan Jonnen kotisivut, jolta myös Kami on tullut. Sivustolla hieman tietoa myös hänen hyvistä kasvatusperiaatteistaan.

MyToos.com

Tämä englanninkielinen sivusto listaa paljon kakaduihin liittyviä negatiivisia seikkoja. Ajatuksia herättävää ja lukemisen arvoista materiaalia isoa kakaduja muutenkin isoa papukaijaa harkitsevalle ihmiselle.

Kaijasista kajahtaa

Kaijasista kajahtaa -sivusto sisältää nimensä mukaisesti tietoa kaijasista, eli agaporniksista.

Neitokakadut – Variaatioiden aikakausi

Ida-Emilian sivusto sisältää paljon hyödyllistä tietoa neitokakaduista suomeksi, sekä oman keskustelufoorumin.Ttutustumisen arvoinen jokaiselle neitokakadun omistajalle, joka sivustolla ei ole vielä vieraillut.

Parraweena – Place of Parrots

Annin sivustolla on tietoa hänen neitokakadujen ja viiriäisten pesittämisestä, sekä kattava listaus viiriäisten värimuodoista. Ajoittain saatavilla myös emojen ruokkimia neitokakadun poikasia, joita totutetaan ihmisiin ja käsittelyyn niiden tultua pöntöstä vapaaehtoisesti vain käyttäen positiivista vahvistamista.

Undulaatit.net

Tietoa undulaateista sekä erityisesti syvällisempää tietoa niiden genetiikasta.

Lelut, virikkeellistäminen ja tee-se-itse

Linkkejä sivustoille, joilta löytyy ohjeita lelujen tekemiseen ja muihin lemmikkipapukaijojen virikkeellistämisideoihin.

Cheap Parrots Toys and Tricks

Laidasta laitaan leluja ja erilaisia kiipeilytelineitä ja muita vastaavia. Paljon hyviä ideoita.

Feather and Forage

Paljon erilaisia ideoita ruoan käyttöön virikkeellistämisessä, kuten ruokaleluja ja muuta vastaavaa. Monet esiteltävistä leluista on suunniteltu erityisesti pienemmille papukaijoille.

Parrot Enrichment

Papukaijojen virikkeellistämistä. Pääosin videoita erilaista sivuston tekijän (Parrot Enrichment Activity Workbookin tekijä) käyttämistä ideoista ja leluista.

Lemmikkilintuaiheiset keskustelufoorumit.

Keskustelupalstoilta löydät muita papukaijaharrastajia sekä voit kysyä apua erilaisiin ongelmiin. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että keskustelijat ovat pääsääntöisesti harrastajia ja varsinkin ulkomaiset foorumit kuvastavat myös maan lintuharrastuskultuuria.

Bird Board

Bird Board on suuri ja aktiivinen englanninkielinen keskustelufoorumi. Kyseessä on kuitenkin Yhdysvaltalainen foorumi, joten jotkin tekstit voivat sisältää neuvoja ja ohjeita, joita ammattilaiset ja asiantuntijat eivät suosittelisi. Ei siis kannata pitää ensisijaisena tiedonlähteenä, mutta voi olla mielenkiintoista luettavaa.

Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n keskustelupalsta

Aktiivinen suomenkielinen lemmikkilintuaiheinen keskustelufoorumi, jolta löytyy paljon osaavia harrastajia. Suosittelen kyseistä foorumia ensisijaiseksi paikaksi Suomalaisille harrastajille.

WPT:n keskustelupalsta

World Parrot Trustin keskustelufoorumi, pääasiallisesti englanniksi.

Kaupalliset ja ammattilaisten omat sivustot

Kaupallisia sekä alan toimijoiden omia sivustoja, mukaanlukien lintujen ja papukaijojen kouluttamisen ammattilaisten omat sivustot.

BehaviorWorks.org

Tohtori Susan G. Friedmannin sivusto, jolta löytyy muun sisälön lisäksi kokoelma hänen kirjoittamiaan artikkeleita, mukaanlukien muutama suomennos.

Eläinkeskus

Eläinkeskuksella on laaja kokoelma erilaisia lintutarvikkeita, mm. paljon erilaisia leluja.

Good Bird Inc.

Barbara Heidenreichin yritys, jonka nettisivujen kautta pääset käsiksi muutamiin ilmaisiin sisältöihin ja erityisesti voit tilata itsellesi kirjoja, dvd:tä sekä erinomaisen Good Bird Magazine -lehden.

Greg Glendell’s Companion Parrot Care

Greg Glendellin sivustolla hieman lisämateriaalia ja tietoa hänen toiminnastaan. Tämän lisäksi sivustolta löytyy linkkejä muualle.

Karen Pryor – Clickertraining.com

Naksutinkoulutuksen käyttöä lemmikkien koulutuksessa edistäneen Karen Pryorin nettisivut, jotka sisältävät myös artikkeleita. Sivustolta löytyy tekstiä myös lintuihin liittyen.

Natural Encounters

Steve Martinin eläinten kouluttamiseen erikoistunut yritys, joka sisältää mm. muutamia mielenkiintoisia artikkeleita.

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Eniten koirien kouluttajia opettavan Eläinkoulutuskeskuksen valikoimasta löytyy myös oppimisen perusteita käsitteleviä verkkokursseja, jotka ovat hyödyllisiä lajista riippumatta.

Sekalaisia lemmikkilintuaiheisia linkkejä

Papukaija-aiheisia tai muuten mielenkiintoisia sivustoja, jotka eivät mahdu mihinkään edellisten kategorioiden alle. Mm. hyödyllisiä ja mielenkiintoisia blogeja sekä muuta vastaavaa materiaalia.

Eläinten koulutuksesta -blogi

Mielenkiintoinen suomenkielinen blogi eläinten kouluttamisesta sekä niiden hyvinvoinnista. Kirjoittaja opiskelee alaa Brittiläisessä yliopistossa.

Elämää etelämantereella -blogi

Turkulaisen lintuharrastajan blogi, joka sisältää myös paljon hauskoja ja hyödyllisiä tee-se-itse-ideoita.

Good Bird -blogi

Barbara Heidenreichin blogi, joka sisältää ajoittain mielenkiintoisia sekä hyödyllisiä kirjoituksia. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen.

Lemmikkieläinten hyvinvointiblogi

Seura- ja harraste-eläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa toimivan Joonaksen blogi käsittelee kyseisen neuvottelukunnan työtä.

Parrot BAS

Susan Friedmanin perustama postituslista, joka keskittyy käyttäytymisongelmien ratkomiseen sovelletun käyttäytymisanalyysin pohjalta. Listalle voi liittyä kuka tahansa.

Rinsessa Feedo -blogi

Helsinkiläisen lintuharrastajan blogi helmiaratista. Sisältää erityisesti paljon temppuja, joita Fedor tykkää opetella.