Yleiset artikkelit

Konkreettisten ohjeiden sijaan Yleiset artikkelit -kategorian tekstit tutkailevat papukaijan pitämistä lemmikkinä yleisemmällä tasolla ja pureutuvat aihepiireihin kuten asenteet tai eettiset kysymykset.Tieteen merkitys lemmikkilintuharrastajalle – Tiede ja tutkimus

torstai, 7.4.2011
Jarmo Tuutti

Tieteen merkitys on noussut mm. Kaijuleiden keskustelufoorumilla usein esille, kun on mietitty ihmisten arkipäivän kokemusten ja tieteen suhdetta. Erityisesti silloin, kun nämä kaksi näkökulmaa vaikuttavat poikkeavan toisistaan. Tämän tekstin tavoitteena on auttaa lukijaa ymmärtämään, mitä tiede on ja miten tieteellistä tietoa kerätään.

Lue lisää...


Opas lemmikkilintujen valokuvauksen perusteista

keskiviikko, 8.12.2010
Jarmo Tuutti

Lemmikinomistajana useimmat meistä haluavat saada kuvia lemmikeistään. Tämä artikkeli käy läpi muutamia valokuvauksen perusteita digikameroiden maailmassa sekä pohtii, miten niitä voitaisiin soveltaa lemmikkilintuihin.

Lue lisää...


Papukaijan hinta koostuu monesta tekijästä

tiistai, 21.9.2010
Jarmo Tuutti

Papukaijaharrastus voi olla kallista aloittaa. Tarvikkeet voivat jopa moninkertaistaa aloitushinnan suhteessa linnun hintaan. Laskin mielenkiinnosta papukaijan hankinnan kokonaishinnan ja annan muutaman ajatuksen siitä, miten voit säästää rahaa.

Lue lisää...


Lemmikkilintu on edelleen lintu – Inhimillistämisen sudenkuopat

keskiviikko, 28.7.2010
Jarmo Tuutti

Ajoittain kuulee sanottavan, että lintu on jääräpäinen, koska se ei mene häkkiin. Tai se on tuhma tai ilkeä, koska se tekee jotain, mitä omistaja ei sen toivo tekevän. Todellisuudessa tällaisten kuvausten käyttö lähinnä inhimillistää eläintä ja voi myös johtaa pahempiin ongelmiin.

Lue lisää...


Puhuva papukaija lemmikiksi?

keskiviikko, 17.3.2010
Jarmo Tuutti

Sanoessani omistavani papukaijoja tai lemmikkilintuja ensimmäinen kysymys on usein “Puhuukse?”; kuten suurimmalla osalla muitakin papukaijan omistajia. Vaikka jotkin lajit oppivatkin puhumaan, on tämä niidenkin kohdalla silti pieni osa arjesta lemmikkilinnun kanssa.

Lue lisää...


Linnun ehdoilla toimiminen ei ole yksinomaan sen ehdoilla elämistä

keskiviikko, 13.1.2010
Jarmo Tuutti

Lemmikkien kohdalla kuulee usein sanottavan, että olisi toimittava niiden ehdoilla. Tämä käsite kuitenkin aiheuttaa herkästi myös väärinkäsityksiä. Mitä oikeastaan tarkoittaa, jos pyritään toimimaan linnun ehdoilla? Ja mitä se ei tarkoita?

Lue lisää...