Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin

Teksti:

Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin

Teksti:

Muutamia yksinkertaisia tapoja kiinnittää lintuhäkkiin omat orret. Yksinkertaisimmillaan tarvitse vain sahan, ja ehkä ruuveja ja ruuvimeisselin.

Lintuhäkin mukana tulleet orret kannattaa heittää suosiolla pois, sillä muoviset tai puiset sileät orret eivät ole linnun kannalta paras vaihtoehto. Ohessa muutama esimerkki siitä, miten myös luonnonorret saa kiinnitettyä lintuhäkkiin.


Yksinkertaisimmillaan riittävän ohuen orrenpään voi pujottaa suoraan häkin läpi. Tällöin tosin toinen pää kannattaa kiinnittää hieman tukevammin.

Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin suoraan


Jos orren toinen pää on sopivan paksuinen, sen voi juntata väkisin riittävän jykevän häkin pinnojen väliin.

Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin suoraan


Häkin mukana tulleita orsia voi käyttää hyväksi, jos haluaa tehdä poikittaisen orren sellaisen tilalle. Itse olen laittanut nuo vierekkäin (toimii myös hieman käppyrämmän orren kanssa), sahannut sen oikean mittaiseksi sekä sahannut lovet molempiin päihin.

Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin mukana tulleen orren avulla


Orren saa kiinnitettyä tiukasti häkkiin ruuvaamalla sen kiinni. Jos ruuvin kanta ei ole riittävän iso, kannattaa hakea rautakaupasta kuvan mukaisia prikkoja. Tällaisella viritelmällä saa helpoiten erilaisia ja erikokoisia puita häkin sisään kiinni.

Orren ruuvaaminen lintuhäkkiin


Voit ruuvata orren päihin koukut ja laittaa sen roikkumaan siitä. Tällöin tosin orren kannattaa olla riittävän painava, jotta se ei pääse liikkumaan tai varsinkaan putoamaan.

Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin koululla


Köyden voit kiinnittää lintuhäkkiin esimerkiksi avaamalla sen päätä hieman ja sitomalla sen häkin ulkopuolella kiinni.

Köyden kiinnittäminen lintuhäkkiin


Lopuksi esimerkki yhden häkin järjestelyistä: kuvassa amatsonieni 2x1m kokoinen häkki, jossa orsia kulkee ympäriinsä.

Amatsonien häkin orret

Jos olet keksinyt jotain muita keinoja, jätä ihmeessä kommentti.

Kirjoittaja:

Jarmo on Papukaija.fi-sivuston perustaja ja ylläpitäjä. Hän on Nurmijärvellä asuva lintuharrastaja, joka yrittää parhaansa mukaan auttaa suomalaisia lintuharrastajia jakamalla tietoa. Jarmo toimii tällä hetkellä myös Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n puheenjohtajana ja Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n hallituksessa.

Yksi vastaus artikkeliin “Orren kiinnittäminen lintuhäkkiin”

  1. aino.myyra@student.lut.fi' Aino sanoo:

    Undulaattihäkissä olen käyttänyt keinujen, orsien ja herkkujen ripustamiseen värjäämätöntä, tiukkakierteistä paperinarua eli ns kukkanarua. Keinuja olen tehnyt metritavarana myytävästä paksusta muovinarusta, josta undulaatit eivät saa revittyä kuituja tai paloja irti.

Vastaa

Roskapostin esto *