Ison papukaijan bambulelu

Teksti:

Ison papukaijan bambulelu

Teksti:

Yksinkertaisen bambulelun tekee helposti ja nopeasti muutaman euron materiaaleista. Vastaava maksaisi kaupassa jopa pari kymppiä.

Tarvitset seuraavat tarvikkeet:

  • Käsittelemätöntä bambua
  • Sisalnarua
  • Saha ja pora
  • Kiinnitystarvikkeet

1. Sahaa bambusta yksi pidempi pätkä niin, että toinen puoli jää auki ja toinen suljetuksi. Lisäksi sahaa lyhyitä pätkiä riittävästi, jotka halkaiset kahtia. Tätä varten helpointa oli ostaa valmiiksi haljennutta bambua.

Ison papukaijan bambulelu, vaihe 1


2. Poraa isoon pätkään reikiä läpi (kannattaa porata niin, että alla on puuta, jotta bambu ei säröile toisesta reunasta) sekä poraa tämän umpinaiseen päähän reikä. Lisäksi poraa reiät puolikkaisiin.

Ison papukaijan bambulelu, vaihe 2


3. Pujota naru läpi umpinaisen pään reiästä ja sido sisälle jäävään päähän solmu. Tämä naru siis toimii ripusteena.

Ison papukaijan bambulelu, vaihe 3


4. Pujota naru läpi pidemmästä palasesta, pujota molemmille puolille puolikkaat ja solmi naru kiinni. Tämän jälkeen laita vielä kiinnitystarvikkeet kiinni.

Ison papukaijan bambulelu, vaihe 4


Valmis bambulelu kiinnitystä varten:


Ison papukaijan bambulelu, valmis

Kirjoittaja:

Jarmo on Papukaija.fi-sivuston perustaja ja ylläpitäjä. Hän on Nurmijärvellä asuva lintuharrastaja, joka yrittää parhaansa mukaan auttaa suomalaisia lintuharrastajia jakamalla tietoa. Jarmo toimii tällä hetkellä myös Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n puheenjohtajana ja Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n hallituksessa.

Vastaa

Roskapostin esto *