Kiipeilyverkko narusta ja puupaloista

Teksti:

Kiipeilyverkko narusta ja puupaloista

Teksti:

Yksinkertaisista osista saa rakennettua helposti hauskan kiipeilyverkon, jossa oma amatsonini tykkää roikkua ja kaivella siitä pieniä pähkinän paloja.

Verkon rakentaminen perustuu tähän Youtube-videoon, jota voit käyttää mallina, jos tarvitset tarkemmat ohjeet itse verkon tekemisestä.

Rakennelmaa varten tarvitset seuraavat materiaalit:

  • Sisalnarua
  • Puupalikoita, joihin poraa reiän läpi
  • Umpinaisia renkaita (4 kappaletta)
  • Pikakiinnityslukkoja (4 kappaletta)

1. Etsi sopiva kiinnityspaikka ja kiinnitä narut

Papukaijan kiipeilyverkon vaihe 1

Alkuun tarvitset sopivan kiinnityspaikan, johon voit kiinnittää yläreunan narun riittävän tiukalle kiinni. Itseltäni löytyi valokuvausta hankitut varten katon ja lattian välille kiristettävät kattoon kiinnitettävien laattojen kannattimet.

Tämän jälkeen laita kuvan osoittamalla tavalla pystynarut kaksin kerroin tasaisin välimatkoin. Välimatka riippuu siitä, miten suuren silmäkoon haluat. Muista myös jättää vaakasuoraan tuleviin naruihin riittävän pitkät päät vapaaksi, jotta saat solmittua pikakiinnityslukot niihin.

2. Lähde solmimaan naruja yhteen

Kiipeilyverkkoa lähdetään solmimaan

Ota aina vierekkäisistä narupareista kiinni ja solmi ne sopivan matkan päästä (riippuu jälleen käyttämästäsi silmäkoosta). Aloita niin, että aivan reunimmainen naru jää roikkumaan vapaaksi ensimmäisellä kierroksella, jatka tätä loppuun asti ja seuraavalla kierroksella solmi solmut toisten narujen välillä, kuten kuvasta näkyy.

3. Lisää puupalikat väliin

Toisella kierroksella verkkoleluun solmuja

Poraa puupalikoihin pieniä reikiä ympäriinsä (riippuu käyttämäsi ruoan koosta) sekä yksi reikä sen läpi, josta naru kulkee. Muista lisäillä näitä ympäriinsä tehdessäsi verkkoa.

4. Verkon lopetus

Verkon lopetus

Voit lopettaa verkon solmimalla viimeiset päät kiinni alareunan naruun.

5. Kiinnitys

Valmis papukaijan kiipeilyverkko roikkumassa

Kun verkko on valmis, voit helposti solmia sen kulmissa olevat narut umpinaisiin renkaisiin tai suoraan pikakiinnityslukkoihin helppoa kiinnitystä varten. Tosin jättämällä riittävän pitkät narut kulmiin on varmasti mahdollista solmia verkko suoraan kiinnityspaikkaan.

Kultaposkiamatsoni Kami kiipeilemässä

Ja kuvassa valmis verkko käytössä. Laitan ajoittain yhden pähkinän paloiteltuna pieniksi paloiksi verkkoon ja kultaposkiamatsonini Kami jaksaa kiipeillä siinä muutaman hetken etsimässä pähkinöitä.

Kirjoittaja:

Jarmo on Papukaija.fi-sivuston perustaja ja ylläpitäjä. Hän on Nurmijärvellä asuva lintuharrastaja, joka yrittää parhaansa mukaan auttaa suomalaisia lintuharrastajia jakamalla tietoa. Jarmo toimii tällä hetkellä myös Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n puheenjohtajana ja Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n hallituksessa.

Vastaa

Roskapostin esto *